Witaj,
Cisza na forum też mnie zastanawia
Chyba jeszcze nie wszyscy z długiej majówki wrócili. Nie dostałem jeszcze żadnej odpowiedzi od Zamela nt moich ostatnich uwag i propozycji zmian. W piątek się przypomnę jeśli do tego czasu nic nie dostanę.
Co do twojego problemu - to może w najbliższym czasie przetestuje i podzielę się wrażeniami. Od dawna chciałem nieco skorygowąć czasy rolet i żałowałem, że nie da się tego zrobić w aplikacji a odkąd jest dostępne w aplikacji to jakoś się nie składało... Trochę obawiam się, że faktycznie nie będzie dało się tego zrobić i będę musiał ręcznie poustawiać czasy na nowo, a to trochę zabawy jest bo przy kilku próbach roletę może odłączyć zabezpieczenie termiczne silnika (silnik tuboey szybko się grzeje).
Ale może w kolejnych dniach jak będę miał nadmiar czasu to trochę się pobawię. No cóż - jeśli masz taki przypadek to ślij problem do Zamela - niech zajmą się błędem i go poprawią. Sam jestem ciekawy co oznacza czerwona dioda na sterowniku roletowym. O ile w EFC-01 kolory i ich znaczenie są opisane w instrukcji o tyle w SRP-22 chyba nie ma informacji o ich znaczeniu.
Tak mi przyszło do głowy że twoje problemy z ustawianiem mogą być spowodowane przez słaby zasięg. Czy ten problem dotyczy wszystkich sterowników jakie posiadasz? Czy we wszystkich udaje ci się zmienić czas zamykania i tylko z otwieraniem we wszystkich masz problem?
A jak ogólne wrażenia z softem 0.9.5? Czy sterowanie roletami w końcu działa dobrze? Zmiana sposobu komunikacji pomogła?
Mnie się wydaje, że odkąd jest nowy soft to nie miałem chyba jeszcze przypadku, że sterowanie grupą odbiorników z jednego nadajnika szwankowało. W sumie rzadziej teraz to robię, bo dzień dłuższy, ale chyba fakt, żę odbiorniki nie odpowiadają od razu i nie zakłócają nadajnika poprawił sprawę znacząco.