Witam serdecznie kolegę!
Mam nadzieję, że się nie pogniewasz, że wydzieliłem twoją odpowiedź jako osobny wątek, ale chciałem jednak zachować "petycyjny" charakter mojego posta, gdyż nadal uważam że on ma sens.
Pozwoliłem sobie na szybką analizę Twoich tabelek i owszem - typy nakładają się na siebie (swoją drogą durne założenia z tymi typami dla Exta Life, chyba że nie planowano kompatybilności już od początku mamiąc nas obietnicą
), ale dobre wieści (wolę myśleć pozytywnie) są takie, że
wszystkie czujniki Exta Free mają nadal unikalne numerki Typów. Tak więc główne założenie kompatybilności z mojej strony - pozostaje - przynajmniej czujniki byłyby dostępne.
Zastanawia mnie także na tej liście brak odbiorników Exta Free. Mam nadzieję, że ich typy nie "nachodzą" na numery z Exta Life.
Tak więc jak dla mnie - wnioskowanie nadal ma sens. Dodatkowo Zamel pierwotnie obiecywał integrację "z wybranymi" elementami Exta Free, więc być może wiedzieli, że nie da się tego zrobić w pełni. Na nadajnikach akurat mnei nie zależy. Przydałaby się integracja z odbiornikami oraz przede wszystkim czujnikami. Z mojego punktu widzenia czujniki mogą być identyczne w tych dwóch systemach. Różni c mogą się jedynie transmisją radiową i protokołem. Natomiast konstrukcyjnie idę o zakład, że będą (miejmy nadzieję, że jednakk będą) identyczne - tak jak piloty z Exta Free i Exta Life są bliźniacze.
Pozdro i dzięki za przybliżenie sprawy od strony technicznej!