Witajcie,
Dawno nie było jakichś znaczących nowości na forum, więc postanowiłem z okazji minionej rocznicy ukończenia przez forum 1 roku życia
napisać dłuższe "wypracowanie" podsumowujące nasz system z perspektwy minionego roku. Post ten możecie znaleźć
tutaj w dziale z opiniami.
Pierwotny post jest o tyle istotny, że Google "postanowiło" dla zapytania "Exta Life opinie" kierować internautów właśnie do tego forum i tego posta wyświetlając go jako pierwszy wynik na liście w wyszukiwarce. Także z tego powodu postanowiłem odświeżyć temat mojej recenzji i napisać jej nową wersję, ponieważ zależy mi na tym, aby informacje na forum były aktualne.
Co do samego forum, to jak widać - jego znaczenie w wyszukiwarce Google wzrosło. Wiele zagadnień związanych z Exta Life i opisanych na forum jest wyświetlanych w wynikach Google na pierwszej stronie, co już o czymś świadczy. Z drugiej strony temat Exta Life jest bardzo niszowy, a forum o nim jest nadal tylko jedno w sieci, ale mimo wszystko konkurowanie z takim gigantem jak elektroda.pl w pierwszych miesiącach łatwe nie było. Tym bardziej, że nie stosowałem żadnych sztuczek SEO aby forum wypozycjonować (no może poza facebook'iem i linkiem do YouTube
). To właśnie treść głównie wykonała tą pracę i pozwoliła na wysoki wynik tego forum w wynikach Google.
Co za tym idzie - popularność forum wśród internautów także wzrosła. Wg analizy ruchu Google forum notuje średnio 30-35 odwiedzin unikalnych użytkowników dziennie. W szczytowych momentach liczba dochodzi do 50-60 - przykład aktualizacja zmieniająca komunikację radiową. Niby nadal niedużo, ale prawda jest taka, że Exta Life to nadal system niszowy, więc i ruch jakiś gigantyczny nie jest.
Z perspektywy roku czasu mogę Wam, forumowiczom podziękować za zaufanie do forum i życzyć sobie oraz Wam, aby nasz system jednak dalej się rozwijał i abyśmy nie mieli zbyt wielu powodów do narzekania na niego
admin