Witaj,
A czy twój poprzedni kontroler wysłałeś do Zamela? Bo jeśli tak to jest to kolejny, żenujący przykład na brak umiejętności reprodukcji błędów przez ludzi od Exta Life. Na forum jest wiele opisanych i udokumentowanych błędów, których Zamel nie potrafi zreprodukować / naprawić. Niektóre są tam od ponad roku (np. synchronizacja czasu
)
Jestem prawie pewny, że posiadając fizycznie kontroler można się do niego podłączyć czymś do programowania kontrolera i mieć dostęp do debugowania softu...tutaj pewnie więcej powiedziałby kolega Gadulowaty lub yaworski, którzy programowanie kontrolerów mają dobrze opanowane.
Cóż jedno jest pewne - nic nie dzieje się przypadkowo, a błąd w działaniu kontrolera to po prostu błąd jego oprogramowania. Zawsze. Błędy spowodowane awarią sprzętu najczęściej kończą się zawieszeniem urządzenia, lub ew jego restartem.
Tak więc można wymieniać kontroler wielokrotnie, ale to najpewniej nic nie da (jedynie wykluczy jakieś nieprawidłowe wpisy na karcie SD).
Ja osiągnąłem limit scen, a jeszcze nie zdążyłem poprzepisywać czasówek do Home Assistanta, żeby zwolnić jakieś sceny w EFC-01. Na razie nie będę mógł pomóc.
Może ktoś inny z forum wyciągnie dłoń??