Witam,
Myślę że warto podyskutować nad dalszymi usprawnieniami interfejsu użytkownika. Tak jak wspomniałem
w swojej opinii - widok Dom oraz Urządzenia posiadają pewną niedogodność - brak możliwości ustawienia elementów systemu według własnej kolejności.
System pokazuje elementy według kolejności ich sparowania z systemem.
Dla kilku odbiorników może to nie problem, ale przy dłuższej liście jest to trochę denerwujące gdy np 4 ściemniacz szeregu lamp jest na końcu (zamiast ściemniacza 3), ponieważ z różnych względów (u mnie problem techniczny) został na końcu sparowany, a logicznie należy do tej samej grupy urządzeń.
Bardzo przydałaby się możliwość własnego ustawiania kolejności elementów w tych widokach. Co ciekawe - widok "Dom" pozwala na "przetasowanie" elementów, ale po opuszczeniu widoku w aplikacji i ponownym wejściu - elementy pokazują się znowu po "staremu" tak jak je system poukładał.
Być może producent przewidział taką możliwość, ale z różnych względów nie zaimplementował. Ewentualnie istnieje błąd (tak to trochę wygląda) i system nie zapamiętuje stanu listy, mimo, że powinien. To według mnie także pewna niekonsekwencja, gdy jeden widok pozwala na własne przetasowanie elementów, a drugi już nie, choć przestawiamy rzeczy tego samego typu - elementy wykonawcze.