Witamy w świecie Exta Life, gdzie cierpliwość w oczekiwaniu na aktualizacje i bug fixy oraz kreatywność w rozwiązywaniu problemów i braków w funkcjonalnościach są podstawowymi, wymaganymi sprawnościami użytkownika
Dzięki za podzielenie się opinią. Pozwala fajnie skonfrontować swój punkt widzenia z innym.
Ja także mam nadzieję, że Exta Life nie zostanie wkrótce zastąpione innym, nowym rozwiązaniem od Zamela. O ile tłumaczenia wyczerpanych możliwości Exta Free można jeszcze jakoś zrozumieć, to tutaj znacznie ciężej byłoby uzasadnić kolejną zmianę systemu. Kolejna taka zmiana bardzo źle świadczyłaby o umiejętnościach Zamela w projektowaniu i rozwijaniu systemów.
Optymizmem nie napawa mnie natomiast to, że w ostatnim czasie od 2,5 miesiąca nie pojawiła się żadna aktualizacja softu kontrolera ani aplikacji mimo kilku zgłoszonych przez użytkowników błędów.
Może to świadczyć o kilku rzeczach ale zasadniczo możę sprowadzać się do braku programisty, który rozwija oprogramowanie. Być może Zamel "przerzucił" tymczasowo ludzi do innych zadań (jak twierdzi inny kolega z forum - ten sam zespół ludzi pracuje nad kilkoma różnymi systemami w Zamelu) albo stracili pracownika z jakiegoś powodu. Jeśli to problem z przerzuceniem zasobów do innych zadań to niestety potwierdza to tylko opinię, że Exta Life ma niski priorytet w tej firmie i nie wiążą z nim wielkich nadziei na dużą sprzedaż. W innym przypadku każda firma przy zdrowych zmysłach robiłaby co może aby jak najszybciej ten system rozwinąć i dzięki temu szybko go sprzedawać.
Mam nadzieję, że Exta Life będzie jednak rozwijana i będą pojawiać się kolejne urządzenia oraz bug fixy i nowe funkcjonalności. Jednak wygląda na to, że potrwa to jeszcze wiele lat i mam wątpliwości czy asortyment urządzeń kiedykolwiek dorówna temu z Exta Free...