właśnie u kolegi ogarnęliśmy analogicznie TempSenson Pro (na 4 sondy i API multiSensor) bo nie był wspierany. Był jedynie TempSensor na jedną sondę. Śmiga koledze jak złoto więc jutro poleci drugi pull request
Super wieści! A ja może zastanowię się nad działalnością w obszarze integracji z HA dla polskich produktów
Panowie szacun i kibicuję waszej pracy. Dzięki takim osobom jestem wielkim fanem open source. Nie miałem pojęcia ile dla świata zrobili tacy twórcy jak Linus Torvalds. @admin to dzięki tobie odkryłem ten fascynujący świat. Jest parę pomysłów na forum AI-Speaker na integracje. Do AIS dołączył Piotr Machowski (3.14), autor niesamowitych integracji z HA. Jest pomysł aby tworzyć zrzutki na projekty, a zespół AIS dokłada połowę zadeklarowanej kwoty.
https://ai-speaker.discourse.group/t/tego-mi-brakuje-i-za-to-zaplace/872
No powiem Ci, że jakby się tak głębiej zastanowić, to stwierdzenie, że Linus zrobił dużo dla świata jest jak najbardziej na miejscu. Linux przetarł szlaki open source, a jako system jest fundamentem niezliczonych technologii. Sam Microsoft w końcu zrozumiał jego zalety i od lat wspiera rozwój Linuxa finansowo i z resztą sam go używa zarówno w Windows (WSL) jak i swoich chmurach Azure.
Piotr Machowski? Oczywiście, że kojarzę - znany polski twórca w środowisku HA. Custom Card do odkurzacza, integracja z eLicznik Tauron i wiele, wiele innych. Gość jest na prawdę dobry. To się świetnie AIS przytrafiło.
A pomysł z projektami za kasę całkiem ciekawy faktycznie
I nawet widzę, że jest tam trochę o mnie w kontekście nauki Python i robienia integracji z Exta
Na forum AIS logowałem się gdzieś początkiem 2020 i widzę, żę trochę powiadomień o mnie w postach się nazbierało.
Ty też widzę działasz prężnie - temat automatyki domowej jest na prawdę wdzięcznym tematem. A ten kto nazywa takich entuzjastów gadżeciarzami tak na prawdę nie ma pojęcia o korzyściach płynących z takich systemów, tego jak ułatwiają ogarnianie domu, automatyzację żmudnych zadań, pewność, że nie zapomni się o czymś ważnym itp. Nie mówiąc już o tym ile kasy można zaoszczędzić robiąc projekciki DIY, które nie dość że dają dużo frajdy, to jeszcze pozwalają na oszczędności właśnie. Takie robienie produktów uszytych idealnie na miarę.
W tymtym roku trochę mało czasu miałem na zabawę w HA, z resztą w tym nie będzie lepiej, ale ostatnio zmieniłem swój internet na LTE (niestety nic lepszego w okolicy nie ma) i oczywiście cyk - jest integracja do rutera Huawei w HA - sporo czujników, statystyk itp. Piękna sprawa. A potem jeszcze kilka template sensorów, aby lepiej formatować dane w encjach i jet pięknie. Niedługo będę miał instalację PV w domu i już ostrzę zęby na monitorowanie falownika i rozkładu energii na konsumowaną i oddawaną do sieci.
Podsumowując - działajmy prężnie. To, że komuś coś dzięki swojej pracy działa daje dużo satysfakcji. W kupie siła jak to mówią i do boju!