No ja pisałem o małych kłopotach ze stabilnością, ale problem znikających urządzeń gdzieś mi w tamtym momencie umknął. Faktem jest, że sytuacja po którejś tam aktualizacji się uspokoiła i już raczej nikt nie zgłaszał z tym problemów. Ja też nie monitorowałem swojej instalacji dokładnie, ale przedwczoraj podczas testowania kodu integracji okazało się, że w międzyczasie zniknął mi czujnik temperatury z RNK i czujnik RCT-22. W HA ich nie używałem, bo to czujniki bateryjne i jak dla mnie to zbyt szybko padały w nich baterie, ale zniknęły. W międzyczasie było parę awarii zasilania w domu, a to sprzyja takim problemom moim zdaniem.
Jeśli chodzi o polskie znaki - ciekawa teoria i stawiałbym, że to nie powinien być problem, bo Zamel używa dojrzałej platformy w swoim sofcie, ale z drugiej stronie nikt nie wie co oni tak nakodzili w środku więc i to jest możliwe. Chociaż bardziej przekonuje mnie teoria kolegi Gadulowaty, który pisał o niebezpiecznych z punktu widzenia stabilności kawałkach kodu, który odszyfrował z kontrolera. To dotyczyło już bardzo starej wersji softu kontroler, ale możliwe, że Zamel nic tam nie zmieniał więc być może nadal ten kod tam siedzi i "znika" nasze urządzenia.
U mnie obydwa urządzenia, które zniknęły nie miały polskich znaków.