Hmm, ja z mojej strony mogę powiedzieć, że u mnie synchronizacja czasu z internetem na pewno działa przy uruchomieniu kontrolera (na próbę zmieniłem datę i godzinę na zupełnie niewłaściwą i po restarcie data i czas zostały prawidłowo zsynchronizowane). Wydaje mi się, że działa ona również w trakcie pracy kontrolera, bo czas był prawidłowy co do minuty jak dzisiaj sprawdzałem, a w międzyczasie kontroler raczej nie był restartowany.
Natomiast występuje inny dziwny problem: gdy chciałem celowo wprowadzić kilkuminutowe przesunięcie celem sprawdzenia czy na pewno synchronizacja działa cyklicznie, to przy zapisaniu zmodyfikowanego o kilka minut czasu, godzina przesuwała mi się o 1h do przodu! Nie zostawiłem aż takiej rozbieżności, bo mam ustawione sporo dość istotnych programów czasowych, ale może jeszcze spróbuje to sprawdzić np. w ciągu dnia.
Dodam tylko, że mam ustawioną strefę czasową UTC+01:00 oraz zaznaczone opcje automatycznej synchronizacji czasu z internetem i automatycznej zmiany czasu letni / zimowy. Soft kontrolera 0.9.4 chyba z 16.11.2017 (ale możliwe, że z 20.12.2017 - nie pamiętam).