Witajcie,
Jak
podaje kolega michal1981 - na stronie extalife.pl czeka na Nas aktualizacja softu rozwiązująca
problem z nieprawidłową zawartością zakładek.
Changelog / zmiany:
– wprowadzono możliwość dodawania poszczególnych kanałów do kart bez konieczności dodawania całego urządzenia ( ROP-22, ROM-22, ROM-24, SRM-22 )
– dodano obsługę bateryjnego czujnika temperatury RCT-22
– zmieniono sposób wyświetlania informacji o temperaturze
– dodano informację o ostatniej synchronizacji dla czujników
– dodano sygnalizację nieaktywnego czujnika
– poprawiono błąd związany z obsługą zakładek
– poprawiono inne drobne błędy w kontrolerze i aplikacji
Warto przeczytać
uwagę odnośnie nowego sposobu działania apliakcji.
Moje słowo komentarza - wygląda, że firma Zamel zdecydowała się zaimplementować w pewnym stopniu usprawnienie
opisane na forum odnośnie stanu odczytu czujników. Nie jestem jeszcze w stanie sprawdzić jak to działa, ponieważ nie pokazała się jeszcze aktualizacja aplikacji w sklepie Play, więc potwierdzę (lub zaprzeczę) w odpowiedzi pod tym postem.
Jeśli się to potwierdzi to myślę, że byłby to bardzo dobry krok ze strony firmy Zamel i dowód na to, że forum jest pomocne przy rozwoju tego produktu, co by mnie bardzo ucieszyło, bo taki był jeden z celów jego założenia.
PS. Jeśli nie zauważyliście - wersja softu EFC-01 osiągnęła numer 1.0.0 - mam nadzieję, że tempo rozwoju się przez to nie zmniejszy i nadal przybywać będzie nowych funkcji np. wiele z opisywanych na forum. Dobrze by było gdybyśmy w niedługim czasie zobaczyli aktualizację pozwalającą Exta Life "rozmawiać" z Exta Free