Bedzie offtop i odrobine wulgarny.
Przeczytalem komentarz Pana Grzegorza na Facebook'u. Bardzo konkretnie i na temat. Odpowiedz zamela totalna porażka. Jedyne co mi przyszlo do glowy to powiedzenie "Gadaj z Dupa to Cię obsra". I parafrazujac to do calej sytuacji "GADAJ Z ZAMELEM TO CIĘ OBSRA".
Okolo miesiac temu mialem okazje przeprowadzic rozmowe z osoba zajmujaca sie marketingiem w Zamelu oraz z osobami zajmujacymi sie rozwojem oprogramowania na temat dbalosci o bezpieczenstwo systemu extalife. Stanowisko tych osob bylo podobne do tego co zostalo napisane w odpowiedzi do posta Pana Grzegorza na Facebook'u ... "Ale oooooo cooooo chodzi przeciez my (zamel) jestesmy fajni a to klienci sie czepiają." I podsumowanie tej rozmowy bylo w tresci takiej ze poco bawić sie w jakies zabezpieczenia systemu najwazniejsza jest ilosc sprzedanych produktow no i najwazniejsze zysk na koniec miesiaca. A czepianie sie o to ze system dziurawy i nie spelnia zadnych norm bezpieczenstwa sieciowego jest robieniem czarnego PR'u firmie i przyczynianie sie do spadku sprzedaży na rzecz konkurencyjnych rozwiazań od innych producentów.
A tak na marginesie ten komentarz na facebook'u o osobach podajacych sie za ekspertow uwazam ze jest skierowany do mnie i jest niczym wiecej jak kolejna nieudolna proba zamiecenia problemu pod dywan poprzez zdyskredytowanie mojej wiedzy na temat tego systemu. Wierzcie mi, że to co wiem na temat ExtyLife starczylo by dla kilku ekspertow z Zamela. Ale dosc juz slow, w najblizszym czasie przedstawie namacalne dowody w postaci custom firmwaru oraz paru rozwiazan dedykowanych dla EFC-02. Wtedy mysle, nie bedzie watpliwosci co do poziomu wiedzy jakim dysponuje na temat produktu ExtaLife.
PS. Czy ktokolwiek z was zastanial sie nad tym co zrobil zamel wprowadzajac funkcje DynDNS do nowej wersji firmwaru 0.9.5 i jakie to niesie ze soba implikacje jezeli o bezpieczenstwo sieciowe... zastanowcie sie a jak nie dacie rady nic wymysclic to za kilka cos na ten temat opublikuje.
WSTYDŹ SIĘ ZAMELU.... WSTYDŹ.
Gadulowaty.
Offtopy w tym wątku po ostatnich komentarzach Zamela są jak najbardziej na miejscu. Ta petycja i tak okazała się nic nie wskurać u twardogłowych. I świetnie to opisałeś (wczoraj po wieczornym piwku po przeczytaniu twojego powiedzenia nieźle się uśmiałem
.
Szkoda, że ZAMEL wykazuje się konsekwencją akurat w niedbalstwie, ignorancji i arogancji...
I zgadzam się w 100%, że ich wypowiedzi są na prawdę nieudolne i takimi tekstami sami wystawiają się na pośmiewisko.
A poza tym, to wkurzyłem się, bo ich ostani komentarz (
o ten) w odpowiedzi na mój został prez nich samych wyedytowany i tym samym zrobili ze mnie wariata biorącego wszystko personalnie do siebie. Zrewanżowałem się więc właśnie kolejnym
komentarzem.
Tak na marginesie to wnioski po tej wymianie zdań na facebooku mam takie, że teraz trzeba zabezpieczać swoje i ich komentarze screenshotem, albo przynajmniej cytować ich słowa, bo potem zmieniają te swoje komentarze i komentarze innych użytkowników wyglądają wtedy faktycznie bez sensu jak niepotrzebne czepialstwo.
A na koniec - nie ma co się chyba na Zamela oglądać tylko trzeba robić swoje czyli dopominać się o rzeczy, które Nam obiecano, a w Twoim przypadku - pracować nad softem.
Pozdrówka
"Pan Grzegorz"
- proszę mi nie "panować" na forum
Po prostu Grzesiek