Witam,
Soft kontrolera jest już dostępny na stronie extalife.pl ( wersja v0.9.5 z dnia 15.05.2018 ).
W sofcie:
- poprawiono błąd w załączeniu czasowym dla ROP-21/22 oraz ROM-22/24
- wprowadzono automatyczne odpytanie odbiorników po odmierzeniu czasu w trybie załączenia czasowego odbiornika
(dzięki temu po odliczeniu czasu przełącznik automatycznie wraca do pozycji OFF )
- wprowadzono automatyczne odpytywanie wszystkich odbiorników ( realizowane co 30 minut )
- wprowadzono uproszczoną wersję załączenia czasowego odbiornika w scenach ( na ten moment jeżeli odbiornik pracuje w trybie
załączenia czasowego to tak samo zachowuje się jeżeli został użyty jako element sceny )
Pozdrawiam i życzę miłego korzystania
Witam!
Dziękuję za informację w tej sprawie. Soft wprowadza bardzo pożyteczną i pożądaną przez niektórych użytkowników funkcjonalność dla sterowania czasowego. U mnie mam teraz 2 sceny do dyspozycji więcej, co bardzo cieszy
Odkryłem jednak po chwili testowania błąd - mianowicie jeśli załączymy odbiornik w trybie czasowym z aplikacji, a potem wyłączymy z aplikacji przed upływem zadanego czasu - to ponowne włączenie także przed upływem zadanego czasu spowoduje, że odbiornik sam się wyłączy gdy zadany czas przy pierwszym włączeniu upłynie.
Sekwencja; założenie czas 10 minut:
1. Włączamy w aplikacji przyciskiem on/off (nie testowałęm sceny, ale pewnie zachowa się tak samo)
2. Odczekamy np 5 minut i wyłączamy w aplikacji, a następnie zaraz włączamy ponownie przyciskiem on/off w aplikacji
3. Odbiornik wyłącza się po pozostałych 5 minutach zamiast po 10-ciu po drugim załączeniu
Wygląda, jak gdyby licznik w odbiorniku przy wyłączaniu z aplikacji nie przestawał odliczać, a przy ponownym włączeniu z aplikacji nie ustawiał się na nowo do zadanej wartości czasu załączenia.
Mam nadzieję, że uda się ten błąd dość szybko rozwiązać.
Pozdrawiam