DO WSZYSTKICH: upewnijcie się, że po instalacji tej wersji testujecie właśnie ją, a nie najnowszą wersję 1.6 ze sklepu Play. Ja dopiero dzisiaj rano zorientowałem się, że zaraz po instalacji wersji z forum aplikacja automatycznie zaktualizowała się do wersji 1.6 wydanej 9 maja. Tak mi wczoraj coś nie grało gdy początkowo obserwowałem wręcz natychmiastowe logowanie po starcie aplikacji i brak komunikatu "Znaleziono kontroler" a potem znowu logowanie trwało ciut dłużej i komunikat się pojawiał.
Zamel nie poinformował, że prawie równolegle z wydaniem tej wersji testowej z końcówką "rc" została wysłana do sklepu Play nowa wersja 1.6, która działa tak jak testowa wersja z 27.04 opublikowana na forum.
Tak więc wersja testowa z tego wątku proces logowania w domowej sieci WiFi wykonuje wręcz doskonale. Jeśli są dane logowania - używa ich dzięki czemu start aplikacji u mnie trwa max 1 sekundę i widzę ekran główny po zalogowaniu! Tak dobrze jeszcze nie było i tak powinno być od początku!
Nadal pozostaje kwestia długiego logowania w połączeniu komórkowym w VPN (przy starcie "od zera" po uprzednim zamknięciu aplikacji; przy przełączeniu się w międzyczasie z WiFI na VPN przez sieć komórkową - po powrocie aplikacji na ekran pokazuje się ekran logowania, trzeba przycisnąć przycisk i zalogowanie udaje się od razu).
Kolego szoferr - apka widocznie nie radzi sobie poprawnie w Twoim przypadku. Co mnie trochę dziwi, gdyż z moje obserwacji wynika, że apka działa tak jak sugerowałem - używa zapisanych danych (IP, port, user, hasło), a gdy się nie udaje - zaczyna wyszukiwanie. U mnie kontroler ma stałe IP, ale przy wyszukiwaniu to nie powinno mieć znaczenia, więc dziwi mnie że u ciebie nie działa.
Jak będę miał czas to zobaczę jak teraz wygląda kod źródłowy i tam to jednoznacznie będzie widać. Wyszukiwanie w Twoim przypadku powinno odnaleźć kontroler. Dziwne, że tak się nie dzieje. A czy widzisz komunikat "Automatyczne wyszukiwanie kontrolera nie powiodło się"?