Witam,
Ciekawy jestem czy komuś przydarzył się podobny problem co w mojej instalacji.
Jak wszyscy wiedzą ubiegłej nocy nastąpiła zmiana czasu na zimowy. W mojej instalacji mam zdefiniowaną scenę uruchamianą przez funkcję czasową z zegara astronomicznego, która działa na zachód słońca. Niestety scena się dzisiaj nie uruchomiła, co dało mi do myślenia czy aby przypadkiem system nadal działa prawidłowo - szczególnie czy godzina sama się przestawiła.
Problem: okazało się, że zegar w EFC-01 pokazuje poprawnie minuty, ale godziny przestawiły się zamiast o godzinę do tyłu - to o..14 godzin... Na załączonym screenie widać, że zamiast godziny 15:52 - czas w systemie to 02:52. Nie jest to błąd wyświetlania w aplikacji, gdyż specjalnie ustawiłem scenę testową, która miała się uruchomić o 02:55 - kilka minut po wykryciu problemu i..uruchomiła się.
Notka: mam deaktywowaną synchronizację z internetem, ale aktywowaną automatyczną zmianę czasu na zimowy.
Zamel nie przetestował porządnie funkcjonlaności związanej z zegarem. U mnie na przykłąd występuje
problem z synchronizacją czasu z internetem. Po aktywowaniu tej opcji czas dla mojego położenia i strefy czasowej ustawia się w systemi o 3 godziny później niż powinien. Opiszę to w osobnym wątku, gdyż także jestem ciekawy czy u kogoś problem ten także występuje.
A jak u Was wyglądał dzisiejszy dzień w EFC-01? Sprawdżcie proszę ustawienia zegara i dajcie znać czu u Was wystąpił podobny problem.