proszę o informację jak się sprawuje EFC-01 z odbiornikami Exty Free czy są jakieś problemy i ograniczenia i czy warto pójść w kierunku tej centralki?
Z tego co zrozumiałem to ograniczeń przy sterowaniu z kontrolera/aplikacji nie ma i działa to tak samo jak dla zwykłych modułów Exta Life
Jak wygląda kwestia zasięgu? gdyż na EFC-02 nie było problemu z żadnymi odbiornikami (dom dosyć spory, centralka w centrum domu)
Rozumiem że gdybym miał EFC-01 i nadajniki exta life to będę mógł tworzyć funkcje logiczne z odbiornikami exta free?
Mam tylko jeden odbiornik Exta Free, ale jest zlokalizowany kilka metrów od kontrolera, tyle że za 2 ścianami, ale działa to ok. Żadnych problemów. Myślę, że kwestia zasięgu wygląda identycznie w obu systemach.
Teoretycznie powinieneś móc sterować elementami Exat Free tak jak Exat Life -czyli sceny, a co za tym idzie - funkcje logiczne i czasowe. Zobacz na
odpwiedź od michal1981.
ALE - właśnie próbowałem coś takiego wykonać i u mnie nie da się użyć ROP-01 z Exta Free w scenie...nie wiem czy to błąd czy jeszcze nie jest to zaimplementowane...?