Nowa aktualizacja kontrolera - funkcja aktualizacji bez pendrive USB!

• 63 Odpowiedzi
  • 10938 Wyświetleń
*

Offline _prz_

• **
  • 82
  • zamel.com
Odp: Nowa aktualizacja kontrolera - funkcja aktualizacji bez pendrive USB!
« Odpowiedź #60 dnia: Marca 02, 2020, 09:42:18 »
Dziś aplikacja zaproponowała instalację aktualizacji oprogramowania dla EFC-01. Poczekam nie instaluję...
Ja też nie. Zamel przestał pisać changelog do softu kontrolera. Nie wiadomo co zmieniono w 1.6.4 i 1.6.5

Można już zaznajomić się z listą zmian. Plik changelog został uzupełniony.
zamel.com

*

Offline admin

• 1657
  • Twórca i moderator forum
    • Forum ExtaLife
« Odpowiedź #61 dnia: Marca 02, 2020, 10:06:41 »
Można już zaznajomić się z listą zmian. Plik changelog został uzupełniony.
Od razu lepiej :)

Zauważyłem, że nowy typ RGT-01 użwa ulepszonej wersji STM32 (STM32L083 zamiast STM32L073), ale jedyna różnica między nimi jaką dostrzegłem to sprzętowe wsparcie szyfrowania AES w L083. Czyżby to powodowało szybsze rozładowywanie baterii i problemy ze stabilnością na wersji 073?
Elementy systemu, których używam: 3xSRP-22, 5xRDP-21, 3xROP-22, 4x ROP-21, 1xP-456/36, 1xRNK-24, 3x RNP-21, 1xRCT-22, aplikacja na Android oraz iOS + Home Assistant

*

Offline admin

• 1657
  • Twórca i moderator forum
    • Forum ExtaLife
« Odpowiedź #62 dnia: Marca 02, 2020, 10:08:11 »
ja nie mogę włączyć BETA testów. Tzn przestawić suwak mogę, zaczyna wyszukiwać aktualizacje ale nigdy mu się tego nie udaje. Wyjście z ustawień i wejście raz jeszcze sprawia że BETA testy są ponownie wyłączone.

PS mam też w google play zaznaczone by używać wersji BETA aplikacji Extalife.
Spokojnie, będzie poprawione w wersji 1.6.6 ;)
Elementy systemu, których używam: 3xSRP-22, 5xRDP-21, 3xROP-22, 4x ROP-21, 1xP-456/36, 1xRNK-24, 3x RNP-21, 1xRCT-22, aplikacja na Android oraz iOS + Home Assistant

*

Offline _prz_

• **
  • 82
  • zamel.com
« Odpowiedź #63 dnia: Marca 02, 2020, 13:31:49 »
ja nie mogę włączyć BETA testów. Tzn przestawić suwak mogę, zaczyna wyszukiwać aktualizacje ale nigdy mu się tego nie udaje. Wyjście z ustawień i wejście raz jeszcze sprawia że BETA testy są ponownie wyłączone.

PS mam też w google play zaznaczone by używać wersji BETA aplikacji Extalife.

Obecnie nie udostępniamy wersji Beta, dlatego też aplikacja nic nie wyszukuje. Stan przełącznika ustawiany jest na podstawie informacji, jaką aplikacja otrzymuje z kontrolera. W sprawie samoczynnej zmiany stanu przełącznika po wyjściu z ustawień i wejściu jeszcze raz - sprawdzimy to.
zamel.com