PS: Ostrzegam, pisanie dokumentacji nigdy nie było moją mocną stroną. "protocol.txt" to raczej trudny kawałek, więc odradzam czytanie tego jako lektury "łatwej i przyjemnej" do dzisiejszego niedzielnego śniadanka.
Nie no szacuneczek. Jest dobrze, a nawet bardzo dobrze. Powiedzialbym, że tekstowa struktura wygląda old-school'owo, albo po prostu linuxowo, ale jest totalny porządeczek👍
Muszę przyznać, że Zamel zrobił jednak spory progres implementując protokół aplikacji Exta Life jako JSON (trochę koślawy, ale jednak). Te binarne ramki na pewno wymagają mniej zasobów przy przetwarzaniu, ale dla człowieka są ledwo czytelne. Programiści aplikacji Exta Free na pewno wskoczyli na poziom 'diablo' w przeklinaniu 😁
Teraz przydałby się chętny, który podejmie się uporządkowania tych informacji i przeniesienia ich na strony WIKI. W przypadku pytań odpowiem na wszystkie jak na spowiedzi
Życzę Ci tego z całego serca, abyś nie musiał to być ty i aby znalazła się jakaś zmotywowana do działania dusza 😉
Dzięki za te wszystkie informacje.
PS. Gdzieś na grupie o HA czytałem kiedyś posta kogoś kto chciał integrować Exta Free z HA i ktoś inny pisał, że protokół radiowy Exta Free to zmodyfikowana wersja MODBUSA. To prawda? Nie znam się i trudno mi to ocenić, więc pytam z ciekawości.