ok, log ze startu + jeszcze trochę...
Tutaj wszystko też wygląda ok. Problemem jest zatem prawdopodobnie notyfikacja z kontrolera, chociaż też nie do końca mi to pasuje, ponieważ kolejny polling powinien status poprawić. Miałem to napisać w poprzednim poście, ale za szybko wysłałem: przy przechwytywaniu loga zrób proszę sterowanie z głowicą z aplikacji Exta Life, żeby było w logu widać jaki format ma notyfikacja z kontrolera. I najlepiej gdybyś jeszcze zdołał przechwycić ruch w aplikacji Exta Life - widok odbiorników, wśród których będzie głowica + zmiana temperatury i trybu pracy głowicy w aplikacji. Porównując to do logów HA i kodu powinno to dać jednoznaczną odpowiedź na pytanie czy format w protokole się zmienił czy nie.
A i jeszcze jedno: czy ty 'obrabiasz' ten plik loga w jakiś sposób? Filtrujesz log tylko dla integracji? Bo nie widzę żadnych wpisów pochodzących z 'silnika' HA. Kiedyś z kolegą
@shibby rozkminialiśmy podobny problem i tam w logu widok reakcji HA na zmiany stanu wysyłane przez integrację dawały pełniejszy i łatwiejszy do zinterpretowania obraz sytuacji.
Chodzi o ustawienia loga dla `homeassistant.core`
Czyli w konfiguracji loga:
logger:
logs:
default: error
custom_components.extalife: debug
homeassistant.core: debug
Wtedy widać takie wpisy w logu:
DEBUG (MainThread) [homeassistant.core] Bus:Handling <Event state_changed[L]: entity_id=light.....
i od razu widać co zrobił HA ze stanem podanym z integracji.