Jak realizujesz połączenia zdalne z "JOLKĄ" za pomocą tunelu oferowanego przez AIS.?
Może orientujesz się czy jest możliwość zestawienia Let's Encrypt i DuckDNS?
Tunel AIS, chodzi to bardzo dobrze.
Inne metody są opisane w dokumentacji:
http://www.ai-speaker.com/docs/ais_bramka_remote_dom_others
Nie miałem potrzeby doktoryzacji w tym temacie. Korzystam z tego co dali, tym bardzie, że działa super i sprowadza się do zmiany pozycji przełącznika w GUI. Mażesz również włączyć moduł uwierzytelniania wieloskładnikowego.
Zespół AIS bardzo chętnie pomaga, więc o szczegóły zachęcam pytać u źródła.
Ooo to bardzo ciekawe informacje. Od początku lipca jestem pochłonięty obowiązkami w świecie fizycznym i nie miałem czasu przyjrzeć się Jolce. Ale taki tunel od AIS to super sprawa! W HA takie rozwiązanie kosztuje 5$ miesięcznie (Nabu Casa). A jeśli AIS daje to za darmo to szacun
No i wygląda na to, że integracja pozwala dzięki Jolce / AIS na sterowanie swoim EFC-01 z internetu bez publicznego IP lub VPNa
Moim zdaniem Zamel niekoniecznie musi się skupiać nad sterowaniem EFC-01 przez internet (a obecnie tym się chyba zajmują z tego co mi wiadomo). Zamiast tego powinni dopracować stabilność kontrolera i ulepszyć mozliwość integrowania się z innymi systemami, co oznacza rozszerzenie obecnego protokołu komunikacyjnego dzięki któremu działa integracja z HA.
Łączność z internetem co prawda to miły dodatek i w obecnych czasach jest czymś naturalnym, ale najważniejsze jest chyba to, aby kontroler działał stabilnie, a z tym jest nadal tak sobie jak widać po przypadkach na forum.