2 grosze ode mnie...
siedzę na 0.111.4 i integracji 2.0 - śmiga rewelacyjnie. Zrobiłem dziś upgrade do latest (chyba 115.4) i nie działa. No to zacząłem zabawę:
- 0.111.4 + integracja 2.0 - śmiga aż miło (integracja dodana przez GUI, nie mam wpisów w configuration.yaml)
- 0.111.4 + integracja 2.1b3 - (jedynie podmienione pliki) i nie działa (w logach zero informacji ze w ogóle próbuje się łączyć do efc-01, w panelu encje niby widzi).
- 0.114.4 + integracja 2.0 - jw
- 0.114.4 + integracja 2.1b3 - jw
- latest (0.115.4) + integracja 2.1b3 - jw
Na 114.4 + integracja 2.1 usunałem integrację z GUI i dodałem na nowo. Znalazł encje, w logach połaczył się ale połowa encji dodała się pod nowymi nazwami i musiałbym wszystko na nowo ustawiać + cała konfiguracja tabletu z homehabit. Podziękowałem i wróciłem do 0.111.4 + integracja 2.0.
Bardzo dziwne 🤔 Ja w ostatnich miesiącach aktualizuję HA do każdej nowej kolejnej wersji, ponieważ jest dużo świetnych usprawnień w obszarach które mnie szczególnie interesują (głównie logika automatyzacji) i nigdy nie miałem problemu z integracja 2.0. Po upgrade HA po prostu startowała i już. Niczego podejrzanego nie zauważałem.
Wersję 2.1 zacząłem używać z HA 0.114, gdyż taki był najnowszy w momencie jej wydania i na testowym HA Supervised (hass.io na Synology ( nie miałem żadnego problemu. Na produkcyjnym HA Core ruszyła od pierwszego strzału i działała przez kilka dni ok. Zrobiłem upgrade do HA 0.115 w piątek i też żadnych problemów (zaraz przed tym wydałem betę 3 z poprawkami dla HA 0.115)
Wrzuć logi na chmurę, bo jestem ciekawy co się dzieje.
Prawdopodobnie jest jakiś błąd na samym starcie inicjalizacji skoro nie działa. Stawiam, że w logu HA w GUI widać jakiś błąd.