Kolego
@Piotr_K - niestety nie jestem w stanie żadnego z tych problemów rozwiązać bez pełnego logu. Tutaj widzę tylko że błędy wystąpiły i gdzie dokładnie wystąpiły, ale nie wiem dlaczego wystąpiły tzn nie mam kontekstu czyli danych zwróconych przez kontroler.
Nie mam już dostępu do danych zwracanych dla Multisensora, a to jest kluczowe, aby widzieć jak wyglądają dane i jak prawidłowo należy je przeczytać, aby integracja działała.
O ile spodziewałem się jakiś problemów dla multisensora w obrębie odczytywania wartości, o tyle błąd z brakiem unique ID mnie trochę dziwi, ale nie wykluczam, że gdzieś tam jest błąd, który go powoduje. Wszystkie wątpliwości powinien rozwiać pełny debug log i dane z kontrolera.
Załącz debug log tak jak kolega
@SebiCo i
@tool. Najlepiej od początku jak startuje HA i po wystartowaniu już raczej będzie te błędy widać w logu bo sensory przy tworzeniu encji będą odpytane o wartości. Przy startowaniu integracja pobiera listę urządzeń z kontrolera i to właśnie jest dla mnie najważniejsze - tam widać jak wyglądają dane dla konkretnego urządzenia - nazwy pól itp. Tylko wytnij swojego usera i hasło
Kiedyś jak znajdę dłuższą chwilę to dodam kawałki tych logów do naszej wiki, aby te informacje już nie uciekły i żeby było jasno widać co zwraca kontroler dla konkretnego urządzenia.