@admin, co do sniffera to nie wymagam wskazówek jak to napisać tylko CO napisać, chodzi mi o funkcjonalności.
No tutaj chyba jest jasność: przede wszystkim sniffer, który będzie przez MQTT wysyłał wszystko co odbierze z modułów ExtaLife. Idealnie byłoby gdyby wysyłał tylko to co jest sparowane z EFC-01, ale szansa na tom, że odbierze inne moduły jest wg mnie prawie żadna, bo Exta Life to bardzo niszowy system i pewnie mało kto go u siebie w domu ma. A i to na pewno da się jakoś rozwiązać znając ciebie
Ten wczorajszy commit jest na tyle stabilny, że u siebie wrzuciłem już na produkcję. Dopasowania mogą wymagać zmienione timeouty na connect i await przy receivie poleceń. Możesz chyba zacząć mergować. Podpowiedz mi tylko bo widzę że ten PR co puściłem cały czas zwiększa się o nowe moje commity - jak zrobić żeby się odciąć od tamtego PR i zacząć nowy PR ?
Tego nie wiem, bo gita używam tylko w związku z tą integracją, więc znawcą nie jestem, ale z tego co rozumiem jak to działa (a to chyba prosty mechanizm) to PR będzie zawierał wszystkie zmiany i commity zrobione lokalnie na twoim forku w stosunku do obecnej wersji integracji na moim repo w branchu `dev`, więc chyba nie bardzo da się to ograniczyć. Jedyne co możesz zrobić wg mnie to nie robić commitów do twojego forka na github, czyli rób zmiany lokalnie u siebie na kompie, nie commituj ich do swojego forka na github, to chyba wtedy nie przeniosą się do mojego repo na github.
Dla pewności i tzw 'four eyes principle' -
@Łukasz,
@McGregor - jesteście chyba zawodowymi pythonowcami, więc z gitem i githubem zapewne za pan brat - doradzicie? Ew potwierdzicie/zaprzeczycie temu co napisałem?