Witam,
U mnie problem występuje na każdym ściemniaczu, który posiadam. Sprawdziłęm z aplikacji na Android. Faktycznie - pola "Stan po włączeniu zasilania" są puste w każdym z nich. Załączam screeny.
Dodam prawdopodobnie istotną rzecz: żadnego z nich nie konfigurowałem z poziomu aplikacji po instalacji na nich najnowszego softu. Mają wartości takie jak fabryczne.
Myślę, że u Pana podczas testów wszystkie pola były zmienianie i żadne z nich nie jest puste/zerowe i dlatego problem nie występuje.
Jeśli inni użytkownicy także nie konfigurowali swoich ściemniaczy (a raczje nie, bo bez aplikacji nie dało się tego robić) to prawdopdoobnie problem na iOS murowany, chyba, że kolejne wypuszczane na rynek RDP-21 miały wgrany inny software niż mój i te pola tam domyślnie jednak były "niepuste".
Jeśli u pozostałych użytkowników jest tak jak u mnie (puste pola) to chyba jednak trzeba będzie zabezpieczyć aplikację iOS przed taką sytuacją, lub ew. soft RDP-21 przerobić tak, aby wpisywał wartość domyślną po aktualizacji dla tych pól.