Witam!
Pomysł na tego posta zrodził się z kontynuacji
wątku o braku możliwości przesuwania elementów w aplikacji Exta Life.
Jeśli ktoś ma ochotę pooglądać jak wygląda EFC-01 od środka - proszę bardzo - oto on w całek okazałości
Jak widać kontroler pracuje w oparciu o procesor o architekturze ARM produkcji ST Microelectronics - model
STM32f429.
Mnie najbardziej interesowało znalezienie lokalizacji karty SD. Jak widać na zdjęciach - jest z przodu kontrolera. Niestety poległem na wyjęciu jej ze slotu. Plastikowymi narzędziami wypychałem ją, ale nie drgnęła. W metalowym gniazdku/slocie jest blokadka, której wolałem jednak nie uszkodzić, ponieważ ryzykowałbym nieprawidłową pracę EFC-01. Zły i z poczuciem niemocy i niedosytu - dałem za wygraną.
Jeśli komuś się ta sztuka uda - to bardzo proszę o informację. Koniecznie chciałbym się dobrać do zawartości karty microSD i pogrzebać w plikach. Raz, że możnaby posortować urządzenia i sceny wedle własnego uznania, a dwa że możnaby także zrobić sobie backup konfiguracji - czyli coś co być może kiedyś będzie możliwe w aplikacji, ale Zamel jeden raczy wiedzieć kiedy (chociaż coś mi się wydaje, że oni też tego mogą nie wiedzieć
)
Mam nadzieję, że temat wydał się komuś ciekawy.