Chciałem sprawdzić i opisać na forum ściemnianie żarówek LED z Biedronki.
A jesteś pewny, że te żarówki są ściemnialne? Czyżby Biedronka postanowiła sprzedawać tak niszowy produkt?
Jeśli mówisz o tym
http://www.biedronka.pl/pl/product,id,60455,name,zarowka-led - to po opisie wnioskuję, że to nie będzie współpracowało z "zewnętrznymi" ściemniaczami, ponieważ ma własny sterownik
Pomógł dopiero reset kontrolera EFC-01. Potem reset wszystkich odbiorników i ponowne parowanie.
Przy okazji dowiedziałem się również, że nie działa backup i przywracanie
O motyla noga! To się musiałeś nieźle natrudzić skoro musiałeś parować wszystkie od nowa. Powiem tak - ja miałem problemy z dwoma ściemniaczami. Tak jak pisałem - jeden nawet odesłałem do reklamacji (nie dawał się parować - system go widział, ale nie dodawał), ale nie stwierdzono wady. Wrócił do mnie i o dziwo zaczął działać, chociaż jest jedynym, który nadal sprawia problemy - a to się nie załączy, a to nie wyłączy czasem i co ciekawe właśnie z aplikacji czasem nie da się go włączyć lub wyłączyć a z pilota już tak. EFC-01 powinien mieć antenkę, chociaż małą, bo widać, że ma słabszy zasięg niż nadajniki.
Widać tak jak pisałem - ściemniacze to trudny temat (szczególnie w połączeniu z LEDami), który im ze wszystkich sterowników wyszedł najgorzej.
Chociaż, co ciekawe - dla kontrastu - jeden z nich prawie usmażyłem, gdyż wsadziłem go do lampy sufitowej, gdzie pracował "pleckami" do ceramicznej obudowy żarówki halogenowej GU10 o mocy jedynie 40W. Żarówka miała być tam tylko przez kilak dni do testów, ale po właśnie kilku dniach zapomniałem, że jest tam prawdziwy halogen a nie LED i po ok 30 minutach świecenia ściemniacz się wyłączył a potem nie dawał znaków życia. Obudowa byłą mocno podtopiona. Myślałem, że się usmażył, ale o dziwo na drugi dzień podłączyłem go i nie dość, że "wstał", to jeszcze działa do dzisiaj zupełnie poprawnie....
Tak więc RDP-21 to po prostu magia, a niezawodnością rządzi przypadek.
Przy okazji dowiedziałem się również, że nie działa backup i przywracanie
Tak też podejrzewałem...bo jak klikam na te przyciski to nic się nie dzieje w aplikacji. Zastanawiałem się czy to nie jakaś wydmuszka. Logika nakazywałaby, aby pojawiało się jakieś okno z wyborem dnia zrobienia kopii zapasowej, a tu nic. I już miałem pisać, że zrobię test z przechwytywaniem pakietów, ale postanowiłem zajrzeć do instrukcji EFC-01 i...cytuję "( funkcjonalność obecnie niedostępna )." No i wszystko jasne. Ciekawe kiedy będzie dostępna...