Natywna integracja z Home Assistant (komponent) 2.2

• 259 Odpowiedzi
  • 31922 Wyświetleń
Odp: Natywna integracja z Home Assistant (komponent) 2.2
« Odpowiedź #255 dnia: Stycznia 07, 2025, 01:05:00 »
HA 2025.1 narazie działa. Dzięki
Elementy systemu, których używam: 8xSRP-22, 4xROP-21, 5xROP-22, 2xP-456/8, 2xRNK-24, 1xRCT-21, 1xREP-21, 1xRNP-21, 1x EFC-01, aplikacja na Android.

« Odpowiedź #256 dnia: Stycznia 16, 2025, 14:21:09 »
Rozjechała mi się instalacja. Po restarcie HA już ExtaLife się nie podniosło. Komunikat w logach jest ciekawy
 FAILURE - error while reading incoming messages, 116 is not a valid ExtaLifeCmd

Na razie nie błagam o pomoc tylko o dostęp do archiwalnych firmware'ów. Czy macie binaria do 1.6.2x?

Niestety, Zamel postanowił bojkotować HA i skutek jest taki, że przenoszę rzeczy mission critical na zigbee. A szkoda, bo system Zamela ma wiele unikalnych cech, z których zresztą nadal będę korzystał. Ale już nie tak ochoczo. 
Home Asistant a w nim: 30 komponentów ExtaLife i kilka ExtaFree, EFC-01 z kilkoma nadajnikami, poza tym sporo Zigbee i innych

« Odpowiedź #257 dnia: Wczoraj o 17:18:30 »
Cześć.
Mam w swoim archiwum binarkę. Podaj na PW adres email to wyślę.
A z resztą, wstawiam link:
https://mega.nz/folder/yeh0jQYI#1iq7Bo8sU2_Frzia9ieDmA
« Ostatnia zmiana: Wczoraj o 17:27:45 wysłana przez Cezary.K »
Elementy systemu, których używam: Bramka AIS DEV3 "Jolka" + pilot+aplikacja WearOS, 32 urządzenia Exta Life z EFC-01, Mi-flora, Sonoff, ESP8266, ESP32 (ESPHome, Tasmota) Zigbee2mqtt, kamery IP, inteligentny głośnik w oparciu o AIS DEV1, urządzenia SIP.

« Odpowiedź #258 dnia: Wczoraj o 18:51:57 »
Dobry wszystkim,
Informacyjnie: Nowa wersja 2.2b9 do pobrania z tego wątku.

Jeszcze tylko dodam, że od dzisiaj wszystkie wersje pochodzące ode mnie będą miały wersje nieparzyste (jeżeli chodzi o wersje beta). Pożniej to samo zrobie dla numeracji minor version.

Feed back mile widziany.

Na razie,
Gadulowaty

cześć,
Jest szansa na wyciągnięcie informacji o ostatniej synchronizacji głowic?

« Odpowiedź #259 dnia: Wczoraj o 22:14:09 »
Cześć.
Mam w swoim archiwum binarkę. Podaj na PW adres email to wyślę.
A z resztą, wstawiam link:
https://mega.nz/folder/yeh0jQYI#1iq7Bo8sU2_Frzia9ieDmA

Dzięki wielkie! Rozpoczynam próby. Dam znać o wynikach. Na razie przywracam brakujące funkcje krytyczne przez zigbee.
Home Asistant a w nim: 30 komponentów ExtaLife i kilka ExtaFree, EFC-01 z kilkoma nadajnikami, poza tym sporo Zigbee i innych