Dla Tracker Hub z tego przykładu widzę, że jest odczyt stanu baterii czujnika MI flora:
Oo, widocznie coś się zmieniło. Może to dodali niedawno. Nie wiem, bo ja to ustawiałem niemal rok temu.
Rozumiem, że kod dotyczy samego odczytu danych z czujnika. Za komunikację będzie odpowiedzialny fragment kodu z API lub mqtt do wyboru
Dokładnie tak.
Niepokoi mnie nota z uwagą - załącznik. Czy będę musiał zmienić rozmiar partycji kodu przy kompilacji? Jak to zrobić?
W zasadzie nic nie trzeba robić. Chodzi o to, że to da się zrobić tylko przy flashowaniu przez USB. A to musisz wykonać i tak za pierwszym razem, bo wtedy jeszce nie działa OTA. Zrobisz gotowy config, załadujesz przez USB i już. Będzie działało.
Czujnik MI flora po paru dniach pokazuje 33% baterii - słabo lub słaba jakościowo bateria.
To albo odczyt jest nieprawidłowy (może to nie działało i dlatego nie dodałem do configu? Nie pamiętam), albo faktycznie słaba bateria, albo masz coś innego niż MiFlora. Wiem, że teraz sprzedają kilka identycznie wygladających produktów. Nie wiem czy podróby, ale wiem że różne marki to oferują obecnie. Sprawdź odczyt w oficjalne japlikacji Flower Care